Få nu€100 i gratis spelpengar. Begränsat utbud!
Regler och begränsningar gäller. Kontrollera villkoren för den enskilda platsen och leverantören. Erbjudandet kan ha löpt ut vid tidpunkten för inlösen. Spelande kräver ansvarsfulla åtgärder. Måste vara 18 år eller äldre för att lösa in.
De kommande matcherna i helgen fran fredag till sondag.

Köp VM-biljetter 2022 - priser & info om VM 2022-biljetterna

All biljettinformation till VM 2022 i Qatar (20.11.-18.12.) Försäljningsfaser + priser Information om biljetttilldelning Köp VM-biljetter här!

Biljetter

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fotbollsexpert Senast uppdaterad: Söndag, 27.November 2022 — läs på 8 minuter
Författare Biografi
Hej. Jag heter Nicole Sommer. Jag är en stor fotbollsentusiast och gör mycket forskning kring det enklaste sättet att titta på fotboll på TV och online över hela världen.

Köp biljetter till VM 2022 - All info för Qatar

År 2022 kommer den sista omgången av VM att äga rum i Qatar. Det är på många sätt en turnering som har säkrat sin plats i historieböckerna. Till exempel kommer det för första gången att spelas på arabiska halvön. VM 2022 är också det första vinter-VM. Matcherna spelas från 20 november till 18 december 2022.

Det 22:a världsmästerskapet är det kortaste sedan finalen 1978. Som redan nämnts kommer turneringen att hållas på arabiska halvön för första gången. Miljontals fans runt om i världen ser redan fram emot denna speciella turnering och vill uppleva denna historiska sista omgång på stadion. VM-biljetter krävs för detta. Vi visar dig hur och när du ska få dina biljetter.

Få biljetter till VM 2022 nu

Det finns tre sätt att säkra biljetter till VM 2022 i Qatar. Det första alternativet är den officiella webbplatsen eller appen för världsfotbollsförbundet FIFA. Här måste du registrera dig och ansöka om kort i FIFA-appen. Om du vinner en biljett får du ett meddelande och korten visas på ditt onlinekonto. En pappersversion finns inte längre.

Den andra vägen är genom de nationella förbunden. Varje förening som är representerad med ett VM-lag i den sista omgången tilldelas en viss kontingent för sina fans. VM-biljetterna kommer dock inte att ges till intresserade från andra länder. Om du till exempel bor i Österrike och vill ha en biljett till ett spel i det tyska landslaget, kommer du inte att lyckas på DFB.

Om du inte har lyckats genom FIFA eller det nationella förbundet, eller om du är intresserad av en match utanför ditt nationella förbund, finns det ett tredje alternativ: att köpa via tredjepartsleverantörer. Att köpa VM-biljetter via biljettportaler är förstås lite dyrare än det "officiella" sättet, men det finns fördelen med att kunna köpa biljetter med relativt kort varsel samt biljetter till mycket populära matcher. Naturligtvis bör du se till att du bara köper biljetter på ansedda biljettportaler, till exempel vår partnerwebbplats Ticketbande.de. Förresten, om du också letar efter Nations League 2022/23 biljetter, kan du också titta runt där.

Precis som vid VM 2018 kommer biljetter till finalen 2022 att delas ut i fyra kategorier. Kategori 1 är bäst. Kategori 4 är inte intressant för den här texten, eftersom det finns cirka 350 000 kort reserverade specifikt för befolkningen i Qatar. Så den billigaste kategorin där européer kan köpa biljetter är nummer 3. Alla kort säljs i Qatari Riyal (QAR), priserna i tabellen nedan är ungefärliga konverteringspriser.

Biljetterna kan köpas som individuella biljetter eller som en biljettserie för ett lag (dvs. för alla matcher i ett lag). Lagserien är teoretiskt giltig fram till finalen. Max tio biljetter får beställas per match. Ett hushåll får beställa högst 150 kort totalt. Det är också möjligt att köpa biljettserier för 4 matcher på 4 dagar i rad på olika arenor.

I Ryssland var priserna i gruppmatcherna i genomsnitt 88 euro för en enda biljett. I knockout-rundan klättrade de med varje omgång - semifinalen kostade 240 euro. Till finalen skulle 383 euro betalas. Biljetter i den andra kategorin var alltid cirka 60 procent dyrare. Kategori 1-biljetter kostar nästan tre gånger.

För VM i Qatar visar det sig att biljettpriserna är betydligt lägre än Rysslands. Det billigaste kortet kostar motsvarande cirka 60 euro och är därmed en tredjedel billigare än 2018. Lokalbefolkningen kan till och med köpa biljetter för knappt 10 euro.

Det finns tre försäljningsfaser, som alla är under VM-året. Den första fasen startar den 19 januari 2022, nästan exakt 10 månader före turneringens start. Här kan biljetter till vissa spel (utan att veta parningen) beställas. Eftersom det kommer att finnas fler sökande än biljetter kommer lotteriet att användas. Biljettserier för lag och för fyra matcher på fyra dagar kan också köpas. Om du faktiskt har köpt biljetterna avgörs av dragningen. Sökande kommer att meddelas efter den 29 mars 2022.

Efter lottningen av VM-grupperna 2022 startar den andra fasen den 5 april 2022. Även här används en slumpmässig dragning. Denna fas avslutas den 28 april.

Detta följs av försäljningsfas 3. Biljetter kan erhållas så länge lagret räcker. Det hela går enligt principen "först till kvarn" eller "först till kvarn". Under denna fas kan biljetter till mer än en match per dag också köpas. Spel som följer varandra är dock undantagna från detta. Dessutom finns det också villkorliga fanbiljetter, med vilka du kan följa ett lag under hela turneringen, dvs. fram till en eventuell VM-final den 18 december 2022. De sökande kommer inte att meddelas om tilldelningen av biljetter förrän tidigast den 31 maj.

De nationella förbunden får också mycket små kontingenter för sina egna spel. Men de har alla faktiskt särskilda försäljningsregler för dem. För Tyskland har till exempel medlemmarna i landslagets officiella fanklubb en första åtkomst.

Som vanligt kommer VM-öppningsmatchen 2022 inte att äga rum på den sista stadion. Detta kan ses den 20 november 2022 klockan 17:00 tysk tid på al-Bayt Stadium. Får du biljetter kan du självklart se spektaklet live på plats. Var och en av de åtta arenorna tilldelades kontraktet för en av knockout-rundorna i VM 2022. Därefter kommer ytterligare fem arenor att användas, med Khalifa International Stadium då bara matchen om 3: e plats att se och de andra fyra arenorna kommer att vara värd för kvartsfinaler och semifinaler.

Ja, för att komma in i Qatar och komma in på arenan kräver qatariska myndigheter ett så kallat "Hayya-kort", ett slags-ID. För att få detta är det nödvändigt att ange ditt biljettnummer och boende. Fans kan ta reda på mer om Hayya-kortet och boendealternativ på Qatar2022.qa.

Snabbaste livescore
 • ✓ Snabbaste grindlarm
 • ✓ De flesta ligor
 • ✓ Snabb poänginformation
 • ✓ Kvotintegration
Andra webbplatser
 • — Ingen livescore
 • — Lång fördröjning till grindlarmet
 • — Ingen spelare info
 • — Inga odds
Bästa fotbollsvideor
 • ✓ Snabba målberättelser
 • ✓ Internationella överföringar
 • ✓ Sammanfattningsvideor
 • ✓ Alla livestreamar i korthet
Andra webbplatser
 • — Inga målvideor
 • — Endast lokala TV -kanaler
 • — Inga sammanfattningar
 • — Ofta olagliga strömmar
Kompakt information
 • ✓ Alla konstellationer
 • ✓ Realtidsspelstatistik
 • ✓ Levande bord
 • ✓ Fotbollsprognoser
Andra webbplatser
 • — Inga utställningar
 • — Ingen spelare infos
 • — Föråldrade tabeller
 • — Inte lämplig för vadslagning

Populara sokfragor

Biljetter

Om oss    Villkor     Kontakta oss