Varldscupen
in --'--''
Varldscupen
1h 18m sedan
Varldscupen
Sö 17:00
Varldscupen
Sö 20:00
Få nu€100 i gratis spelpengar. Begränsat utbud!
Regler och begränsningar gäller. Kontrollera villkoren för den enskilda platsen och leverantören. Erbjudandet kan ha löpt ut vid tidpunkten för inlösen. Spelande kräver ansvarsfulla åtgärder. Måste vara 18 år eller äldre för att lösa in.
De kommande matcherna i helgen fran fredag till sondag.

VM-final 2022 - Allt om fotbollsfinalen 2022 inkl. spel

VM-finalen 2022 kommer att äga rum den 18 december på Lusail Stadium i Lusail City. Allt om slutspelet Time Bets Review?

Finalen

vm final fotboll

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fotbollsexpert Senast uppdaterad: Söndag, 27.November 2022 — läs på 6 minuter
Författare Biografi
Hej. Jag heter Nicole Sommer. Jag är en stor fotbollsentusiast och gör mycket forskning kring det enklaste sättet att titta på fotboll på TV och online över hela världen.

Allt om VM-finalen den 18 december 2022

Låt oss vara ärliga: Så mycket som vi alla uppskattar ett VM som ett övergripande evenemang och gillar att titta på matcherna, i slutet av dagen vill vi alla se vårt lag i finalen. Vi hoppas att vår kapten lyfter pokalen i slutet av finalen och kan fira VM-titeln.

Nästa datum för dessa önskningar att gå i uppfyllelse är den 18 december 2022. Den fjärde söndagen i advent kommer finalen i VM 2022 i Qatar att äga rum.

Allt om VM-finalen 2022

?  Tävling: VM-final 2022??  Datum: 18.12.2022??  Tid: 16:00 (CET)?  Antal deltagande lag: 2

VM-final 2022

Alla tider enligt tysk tid (CET)

När kommer VM-finalen 2022 att äga rum?

Finalen i VM 2022 kommer att äga rum vid en extremt ovanlig tidpunkt: Exakt den fjärde söndagen i advent, den 18 december 2022, kommer namnet på den nya världsmästaren att bestämmas. Som bekant flyttades den sista omgången från sommar till vinter på grund av de höga temperaturerna i ökenstaten Qatar.

Avsparkstiden är lite ovanlig, varför alla fans bör måla det bra: Det börjar (till skillnad från i VM-semifinalen) klockan 16 centraleuropeisk tid. På detta sätt är det garanterat att hela familjen enkelt kan titta på det stora slutspelet tillsammans.

Detta gäller även om VM-finalen 2022 ska gå till förlängning eller till och med till en straffläggning. Naturligtvis är klockan 16 också en bästa tid att se finalen som en del av allmänhetens visning på en av jul- och vintermarknaderna.

Var kommer finalen i VM 2022 att äga rum?

VM-finalen 2022 spelas på Lusail Stadium i den qatariska staden Lusail City. Den planerade staden ligger cirka 20 kilometer från huvudstaden Doha, själva arenan är den största bland VM-stadionerna 2022 med en kapacitet på 80 000 åskådare.

Förutom finalen kommer sex matcher i gruppspelet, en omgång av sexton, en kvartsfinal och en semifinal att äga rum på Lusail Stadium. Totalt spelas tio matcher i Lusail City.

Vilka lag kommer att mötas i VM-finalen 2022?

Först den 14 december 2022 vet vi vilka två VM-lag som slåss om titeln i den stora finalen den 18 december. Sedan, i den andra semifinalen på al-Bayt Stadium, bestämdes det vilket lag som skulle vara i finalen. Dagen innan spelas den första semifinalen på Lusail Stadium.

Så snart båda semifinalerna har spelats kommer inte bara VM-finalen 2022 att avgöras, utan också vilka lag som kommer att tävla i matchen om 3: e plats den 17 december. För övrigt är Frankrike, Brasilien, Argentina, Tyskland och Spanien bland de stora VM-favoriterna och därmed också favoriter att nå finalen.

Satsning på VM-finalen 2022

Så snart de två finalisterna i VM 2022 har fastställts kan de aktuella oddsen för finalen hittas här. Alla andra VM-spel 2022 som odds på nästa världsmästare kan ses på den länkade sidan.

Under finalens gång kan utmärkelserna för VM: s toppscorer 2022 och den bästa spelaren i VM 2022 också avgöras. VM:s bästa målvakt kommer också att väljas efter finalen.

Recension: Det var finalen i VM 2018

Finalen i FIFA World Cup 2018 var en av de bästa matcherna i hela turneringen. När det gäller underhållningsfaktorn vill vi definitivt ha en upprepning 2022. Frankrike träffade outsidern Kroatien. För Les Bleus var det första finalframträdandet sedan 2006. Motståndaren nådde finalen för första gången någonsin. I slutändan var det 4:2 för fransmännen - det var den högsta poängfinalen sedan 1966.

Målskyttet inleddes med ett självmål av Mario Mandzukic. Övriga mål för de eventuella världsmästarna gjordes av Antoine Griezmann, Paul Pogba och Kylian Mbappé. För den senare letar förresten Qatar efter efterträdaren som VM: s bästa unga spelare 2022. Ivan Perisic gav kroaterna interimaren 1:1. Mandzukic kompenserade för sitt eget mål åtminstone lite med sitt mål till 2:4.

Naturligtvis hade finalen redan avgjorts vid denna tidpunkt. Ändå fick kroaterna lämna torget med huvudet högt. De hade spelat en bra final och en fantastisk turnering. Detta var naturligtvis desto mer sant för Frankrike.

Legendariska spelare i VM-finaler

Geoff Hurst är den enda spelaren som har gjort tre mål i en VM-final. Han gjorde tre mål för England vid VM 1966 mot tyskarna. Brasilianaren Ronaldo var en av deltagarna i alla finaler från 1994 till 2002 i truppen.

Tysken Lothar Matthäus uppnådde en liknande bedrift mellan 1982 och 1990. Italiens legendariske målvakt Dino Zoff var 40 år och 133 dagar gammal i finalen 1982. Han är fortfarande den äldsta spelaren i en VM-final.

Vilket land deltog oftast i en VM-final?

Inget land har nått en final oftare än Tyskland. DFB-laget har åtta framträdanden genom att kvalificera sig för finalen 1954, 1974, 1982, 1986, 1990, 2002 och 2014. Brasilien och Italien följer på 2: a plats, var och en kvalificerar sig för en final sex gånger.

De regerande världsmästarna Frankrike är i tre finaler. Det olyckligaste landet är Nederländerna: de nådde finalen tre gånger 1974, 1978 och 2010. Men det räckte aldrig för titeln.

Vilket land vann VM-titeln mest?

Även om det tyska landslaget hittills har spelat totalt två VM-finaler mer än Brasilien, har Selecao redan lyft VM-trofén fem gånger, medan DFB-laget bara kunde fira VM-titeln fyra gånger. Frankrike, England och Spanien blev världsmästare i sin första final.

Snabbaste livescore
 • ✓ Snabbaste grindlarm
 • ✓ De flesta ligor
 • ✓ Snabb poänginformation
 • ✓ Kvotintegration
Andra webbplatser
 • — Ingen livescore
 • — Lång fördröjning till grindlarmet
 • — Ingen spelare info
 • — Inga odds
Bästa fotbollsvideor
 • ✓ Snabba målberättelser
 • ✓ Internationella överföringar
 • ✓ Sammanfattningsvideor
 • ✓ Alla livestreamar i korthet
Andra webbplatser
 • — Inga målvideor
 • — Endast lokala TV -kanaler
 • — Inga sammanfattningar
 • — Ofta olagliga strömmar
Kompakt information
 • ✓ Alla konstellationer
 • ✓ Realtidsspelstatistik
 • ✓ Levande bord
 • ✓ Fotbollsprognoser
Andra webbplatser
 • — Inga utställningar
 • — Ingen spelare infos
 • — Föråldrade tabeller
 • — Inte lämplig för vadslagning

Populara sokfragor

Finalen

vm final fotboll

Om oss    Villkor     Kontakta oss