Varldscupen
Nu
Varldscupen
om 1h35m
Varldscupen
Sö 17:00
Varldscupen
Sö 20:00
Liga BetPlay
Må 00:00
Få nu€100 i gratis spelpengar. Begränsat utbud!
Regler och begränsningar gäller. Kontrollera villkoren för den enskilda platsen och leverantören. Erbjudandet kan ha löpt ut vid tidpunkten för inlösen. Spelande kräver ansvarsfulla åtgärder. Måste vara 18 år eller äldre för att lösa in.
De kommande matcherna i helgen fran fredag till sondag.

Grupp E-VM 2022 med Tyskland~ Spanien~ Japan & Costa Rica

I grupp E i VM 2022 kommer Tyskland~ Spanien~ Japan & Costa Rica att spela Schematabell & Resultatanalys + Prognos ?

Grupp E

fotbolls vm grupp e

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fotbollsexpert Senast uppdaterad: Söndag, 27.November 2022 — läs på 5 minuter
Författare Biografi
Hej. Jag heter Nicole Sommer. Jag är en stor fotbollsentusiast och gör mycket forskning kring det enklaste sättet att titta på fotboll på TV och online över hela världen.

Grupp E i VM 2022 i Qatar

En "grupp av död", som en särskilt svår konstellation kallas, kunde Tyskland undvika vid VM 2022 i motsats till det senaste EM. Som förväntat har Spanien dock en stark motståndare i VM-grupp E, vilket kommer att göra kampen om 1: a plats svår för DFB. Med Tyskland och Spanien spelar två av de tre senaste världsmästarna i samma grupp. Japan är också ett starkt asiatiskt lag. Med Costa Rica kompletterar ett lag från slutspelet gruppen, som också måste slås först.

De två europeiska lagen kommer sannolikt att betraktas överallt som favoriter för plats 1 och 2, men matcherna i VM 2022 kommer inte att bli en säker framgång. Både Tyskland och Spanien har tidigare haft smärtsamma erfarenheter av vad som händer om man som favorit inte tar sig an uppgifterna på allvar.

VM-grupp E 2022 i analys

Vinnarna i grupp E möter de två bästa lagen i grupp F i åttondelsfinalen. Det blir svårt för både tyskarna och spanjorerna att nämna en preferens. Belgien och vicevärldsmästaren Kroatien är trots allt bland de möjliga motståndarna.

Med Kanada och Marocko finns det också två lag i grupp F som kan orsaka obehagliga överraskningar. För alla som startar i grupp E kan mottot därför bara vara: De måste vinna sina egna matcher för att nå knockout-rundan med så mycket självförtroende som möjligt.

Spanien har något att bevisa

Spaniens landslag var oslagbart mellan 2008 och 2012. Därefter gick det mycket värre: Vid VM 2014 och 2018 samt vid EM 2016 eliminerades de tidigt för sina egna omständigheter. Vid EM 2021 räckte det dock för att delta i semifinalen. Vid VM 2022 vill spanjorerna bevisa att de är tillbaka på väg mot toppen. Truppen som finns tillgänglig för att coacha Luis Enrique är fortfarande tillräckligt bra för detta och ger dem också en plats bland VM-favoriterna 2022.

Exempel är namnen Pedri, Rodri, Marco Llorente eller Gavi. Spanien har flera spelare i världsklass på alla positioner. I den andra upplagan av Nations League kändes detta också av Tyskland, som gick ner 0:6.

Tyskland är på inlösenturné

0:6 är ett exempel på vad som står på spel för Tyskland i Qatar: upprättelse. Dessutom finns det tidigt utträde vid Euro 2021 (omgång sexton) och det katastrofala VM 2018. Under den nya förbundskaptenen Hansi Flick spelade det tyska landslaget mycket starkare igen. I likhet med Spanien har tränaren också den nödvändiga kvaliteten till sitt förfogande för att lyckas.

Joshua Kimmich, Kai Havertz, Thomas Müller, Ilkay Gündogan och Leroy Sané är exempel på detta. Tyskland är också världsklass på alla positioner.

Japan vill vara en obehaglig motståndare

Både Tyskland och Spanien måste slå Japans VM-lag för att säkert överleva gruppspelet. Pressen kommer att vara hög - och det är precis vad tränaren Hajime Moriyasu vill använda med sitt lag.

Med spelare som Takehiro Tomiyasu, Daichi Kamada, Japanstjärnan Takumi Minamino eller Wataru Endo har han inte absolut världsklass till sitt förfogande, men kvaliteten räcker för att skada alla motståndare på en bra dag. Om det andra laget är under press lär chanserna bli särskilt stora igen.

Costa Rica slutför gruppen

Grupp E avslutas av Costa Rica, som kvalificerade sig via det interkontinentala slutspelet i matchen mot Nya Zeeland. Förmodligen den mest kända spelaren i Costa Ricas led är Keylor Navas.

I teorin är Costa Rica märkbart för svagt för att vara ett hot mot Spanien eller Tyskland. Och egentligen borde japanerna inte ha några problem att hävda sig på grund av den högre individuella kvaliteten. Men dessa meningar hörs och läses ofta som ett lutande före och under turneringarna. På planen ser det dock plötsligt helt annorlunda ut. För Costa Rica själv är deltagandet i VM redan en stor framgång.

Vårt tips för grupp E i VM 2022

Naturligtvis kan vi bara anta vad vi vet på papper om lagen och de enskilda spelarna i deras klubbar. Och efter det är saken glasklar: Spanien och Tyskland når åttondelsfinal i VM 2022. Dagens form avgör vilket av de två lagen som kan erövra förstaplatsen. Japan får nöja sig med 3:e plats efter en stark kampprestation. Lag nummer 4 Costa Rica landar på exakt denna rang. Vi skriver därefter.

Det bör dock bara nämnas att Tyskland och Spanien kommer att mötas i den andra matchen i gruppspelet. Därefter kan ett av de två lagen tvingas vinna den tredje matchen i alla fall. Om detta händer kan detta ytterligare tryck leda till ett helt annat resultat.

Snabbaste livescore
 • ✓ Snabbaste grindlarm
 • ✓ De flesta ligor
 • ✓ Snabb poänginformation
 • ✓ Kvotintegration
Andra webbplatser
 • — Ingen livescore
 • — Lång fördröjning till grindlarmet
 • — Ingen spelare info
 • — Inga odds
Bästa fotbollsvideor
 • ✓ Snabba målberättelser
 • ✓ Internationella överföringar
 • ✓ Sammanfattningsvideor
 • ✓ Alla livestreamar i korthet
Andra webbplatser
 • — Inga målvideor
 • — Endast lokala TV -kanaler
 • — Inga sammanfattningar
 • — Ofta olagliga strömmar
Kompakt information
 • ✓ Alla konstellationer
 • ✓ Realtidsspelstatistik
 • ✓ Levande bord
 • ✓ Fotbollsprognoser
Andra webbplatser
 • — Inga utställningar
 • — Ingen spelare infos
 • — Föråldrade tabeller
 • — Inte lämplig för vadslagning

Populara sokfragor

Grupp E

fotbolls vm grupp e

Om oss    Villkor     Kontakta oss