Få nu€100 i gratis spelpengar. Begränsat utbud!
Regler och begränsningar gäller. Kontrollera villkoren för den enskilda platsen och leverantören. Erbjudandet kan ha löpt ut vid tidpunkten för inlösen. Spelande kräver ansvarsfulla åtgärder. Måste vara 18 år eller äldre för att lösa in.
De kommande matcherna i helgen fran fredag till sondag.

VM-kvartsfinal 2022 - Schema~ tid~ arenor och vadslagning

Den 09 + 10 december kommer VM-kvartsfinalen 2022 att slutföras i Qatar Schema inkl. tider Arenor Betting oddsstatistik.

Kvartsfinal

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fotbollsexpert Senast uppdaterad: Söndag, 27.November 2022 — läs på 6 minuter
Författare Biografi
Hej. Jag heter Nicole Sommer. Jag är en stor fotbollsentusiast och gör mycket forskning kring det enklaste sättet att titta på fotboll på TV och online över hela världen.

VM 2022 kvartsfinaler - All information i korthet

Den 9 och 10 december 2022 tävlar åtta lag. Då står kvartsfinalen i VM 2022 i Qatar på agendan. Matcherna spelas båda dagarna klockan 16:00 och 20:00 centraleuropeisk tid. Det är därför relativt familjevänliga avsparkstider. De är också lämpliga för allmän visning på till exempel en julmarknad.

VM-lagen 2022 är särskilt pressade den här dagen. Kvartsfinalerna är ju ungefär som skräckrundan i varje VM. För den som elimineras här är turneringen över.

Men de som går vidare har minst två matcher kvar - förutom VM-semifinalen är det ju också match om 3:e plats som den så kallade lilla finalen och den stora VM-finalen 2022.

Allt om VM-kvartsfinalen 2022

?  Tävling: VM-kvartsfinal 2022??  Datum: 09.12. + 10.12.2022?  Antal deltagande lag: 8

VM-kvartsfinal 2022

Alla tider enligt tysk tid (= centraleuropeisk tid CET)

Vilka dagar spelas VM-kvartsfinal?

Kvartsfinalen i fotbolls-VM 2022 i Qatar kommer att äga rum den 9 och 10 december 2022. Alla fyra matcherna spelas på två dagar och börjar klockan 16:00 och 20:00 tysk tid.

För alla fotbollsfans framför TV-apparaterna i Centraleuropa är matchdagarna fredag och lördag i kombination med starttiderna optimala. Du kan ta reda på var spelen kan ses på TV i vår information om VM-TV-sändningarna 2022.

Arenor och arenor i VM-kvartsfinalen 2022

VM-kvartsfinalen i Qatar kommer att äga rum på fyra olika arenor. Dessa är:

Det är sista omgången på korta distanser. Nästan alla VM-arenor 2022 finns runt huvudstaden Doha. Al-Rayyan, där den första VM-kvartsfinalen kommer att hållas, gränsar direkt till Doha.

Kvartsfinal nummer två kommer också att äga rum nära den qatariska metropolen, nämligen den planerade staden Lusail. Den tredje kvartsfinalen är då direkt och Doha, medan avslutningen av omgången av de åtta bästa kommer att hållas i al-Chaur, den längsta VM-staden från Doha. Det blir den andra knockout-matchen på varje stadion efter VM-rundan 2022 på sexton.

Satsar på VM-kvartsfinalen 2022

Naturligtvis kommer bookmakers bara att satsa på VM-kvartsfinalen 2022 i Qatar när alla deltagare har bestämts. Nu när det är klart vilka lag som har tagit sig från åttondelsfinal till topp åtta erbjuder vi dig aktuella odds för VM-kvartsfinal.

Var du får den bästa Euro 2021-bonusen eller hur våra EM-tips ser ut kan du se på de länkade sidorna.

Kvartsfinaler inte så länge en integrerad del av VM-programmet

Det som överraskar många yngre fans - kvartsfinalen i sin nuvarande form är inte så gammal i VM-historien. Den introducerades inte förrän 1986 års turnering i Mexiko. Teoretiskt sett fanns det också motsvarande spel vid världsmästerskapen 1934 och 1938 - vid den tiden bestod dock hela turneringen av endast fyra rundor, som spelades helt i knockout-systemet.

Vid VM 1950 var det bara matcher i grupper. Och vid turneringarna från 1954 till 1970 fanns det, men togs därefter ur programmet. Fram till 1982 följde semifinalerna direkt efter gruppspelet. Kvartsfinalerna behövdes därför inte. Det återföddes 1986.

Rekord i VM-kvartsfinaler - en översikt

Mellan 1986 och 2018 lyckades inte ett enda lag kvalificera sig för varje kvartsfinal i ett VM. Fram till och med 2014 var detta annorlunda. Tyskland var med i varje omgång av de 8 sista. Men som bekant följde dock skammens VM i Ryssland, där efter pinsamma prestationer redan var över efter den inledande omgången.

Den högsta segern i en VM-kvartsfinal i fotboll noterades av Sverige. Mot Kuba blev det 8-0 1938. Annars har bara en annan kvartsfinal i historien tagit sig in i kategorin högsta VM-segrar: duellen mellan Tyskland och Argentina vid VM 2010 i Sydafrika.

DFB-laget vann matchen vid den tiden. Österrikes 7-5-seger över Schweiz i kvartsfinalen i VM 1954 var dock den mest poängrika VM-matchen någonsin.

Vid VM 1958 innehöll Brasiliens kvartsfinal mot Wales en man som skulle skriva historia inom fotbollen - och han fångade den dagen. Pele gjorde mål för Selecao. Vid 17 år och 239 dagar blev han den yngsta VM-målskytten genom tiderna.

Vilket lag var oftast i en VM-kvartsfinal?

Med Tyskland och Brasilien har två lag kvalificerat sig åtta gånger sedan 1986 för en kvartsfinal i ett VM. Båda lagen intar därmed toppositionen i denna fråga. Och inte bara det: du har också ett försprång.

3: e plats går till Argentina. Laget, som har formats av legendariska spelare som Diego Maradona eller Lionel Messi, har dock bara kvalificerat sig för rundan av 8 sex gånger. I likhet med Tyskland misslyckades detta till exempel 2018. Men inte ens 2002 var Argentina med i kvartsfinal.

Den regerande världsmästaren i VM 2018 Frankrike har fem kvartsfinalframträdanden. Les Bleus prestation är relativt föränderlig - efter 1986 tog Frankrike sig inte till en kvartsfinal igen förrän 1998 - och vann titeln. Nästa kvartsfinal var 2006 - här räckte det för 2: a plats i slutändan.

2014 var Frankrike återigen i kvartsfinal - här var mot Tyskland över. Och fyra år senare vann Blues som bekant titeln igen. Så gäller Frankrike: Om deltagandet i kvartsfinalen lyckas är det nästan garantin för ett lyckat VM - om det inte är mot tyskarna.

Snabbaste livescore
 • ✓ Snabbaste grindlarm
 • ✓ De flesta ligor
 • ✓ Snabb poänginformation
 • ✓ Kvotintegration
Andra webbplatser
 • — Ingen livescore
 • — Lång fördröjning till grindlarmet
 • — Ingen spelare info
 • — Inga odds
Bästa fotbollsvideor
 • ✓ Snabba målberättelser
 • ✓ Internationella överföringar
 • ✓ Sammanfattningsvideor
 • ✓ Alla livestreamar i korthet
Andra webbplatser
 • — Inga målvideor
 • — Endast lokala TV -kanaler
 • — Inga sammanfattningar
 • — Ofta olagliga strömmar
Kompakt information
 • ✓ Alla konstellationer
 • ✓ Realtidsspelstatistik
 • ✓ Levande bord
 • ✓ Fotbollsprognoser
Andra webbplatser
 • — Inga utställningar
 • — Ingen spelare infos
 • — Föråldrade tabeller
 • — Inte lämplig för vadslagning

Populara sokfragor

Kvartsfinal

Om oss    Villkor     Kontakta oss