Varldscupen
Nu
Varldscupen
om 1h46m
Varldscupen
Sö 17:00
Varldscupen
Sö 20:00
Liga BetPlay
Må 00:00
Få nu€100 i gratis spelpengar. Begränsat utbud!
Regler och begränsningar gäller. Kontrollera villkoren för den enskilda platsen och leverantören. Erbjudandet kan ha löpt ut vid tidpunkten för inlösen. Spelande kräver ansvarsfulla åtgärder. Måste vara 18 år eller äldre för att lösa in.
De kommande matcherna i helgen fran fredag till sondag.

VM-öppningsmatch 2022 - Information om VM-öppningsmatchen den 20.11.

Allt om VM-öppningsmatchen 2022 den 20 november på al-Bayt Stadium i al-Chaur Date Time Information om öppningsceremonin Odds?.

Öppningsmatch

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fotbollsexpert Senast uppdaterad: Söndag, 27.November 2022 — läs på 7 minuter
Författare Biografi
Hej. Jag heter Nicole Sommer. Jag är en stor fotbollsentusiast och gör mycket forskning kring det enklaste sättet att titta på fotboll på TV och online över hela världen.

VM-öppningsmatch den 20 november 2022

Under de flesta år är den 20 november bara en dag på senhösten. År 2022 är detta dock annorlunda: På detta datum kommer öppningsmatchen i VM 2022 att äga rum i Qatar.

För första gången rullar bollen så sent i kalendern som en del av en sista omgång av ett VM. Sommartemperaturerna i Qatar hade varit orimliga. Bara av den anledningen kommer VM-öppningsmatchen 2022 att bli historisk. Men det finns andra argument som pekar på ett oförglömligt spel. Här är allt du behöver veta om VM-öppningsmatchen Qatar mot Ecuador.

VM-öppningsmatch

Alla tider enligt tysk tid (CET)

När kommer öppningsmatchen i VM 2022 att äga rum?

Som redan nämnts kommer VM-öppningsmatchen i Qatar att spelas den 20 november 2022, mitt i julsäsongen. Matchen mellan Qatar och Ecuador startar klockan 17:00.

Öppningsmatchen tidigarelades av FIFA med en dag tre månader före turneringens start för att garantera värdarna Qatar en exklusiv öppningsmatch. Tidigare var det planerat att detta skulle äga rum den 21 november klockan 17:00 tysk tid, men innan dess skulle två andra matcher ha slutförts och turneringen skulle ha öppnats med en annan match klockan 11.

Men sedan VM 2006 i Tyskland har det funnits en regel om att värden får spela öppningsmatchen, matchen mellan Qatar och Ecuador kommer nu att äga rum en dag tidigare. Qatars motståndare, Ecuador, avgjordes efter VM-grupplottningen 2022 den 1 april.

Var kommer VM-öppnaren 2022 att spelas?

Platsen för öppningsmatchen i VM 2022 är förmodligen bara känd för väldigt få. Den qatariska staden al-Khaur, ofta kallad al-Khor, valdes som plats för VM-öppnaren. Öppningsceremonin och den första matchen i finalen 2022 kommer att äga rum på al-Bayt Stadium, som byggdes speciellt för VM och rymmer totalt 60 000 åskådare.

Förutom VM-öppningen kommer fem andra gruppmatcher samt en åttonde, kvarts- och en VM-semifinal att äga rum på al-Bayt-stadion. VM-finalen 2022 kommer däremot att spelas på Lusail Stadium i Lusail City.

Vilka lag kommer att spela i VM-öppningsmatchen 2022?

Sedan Qatar tilldelades VM har det stått klart att Qatar kommer att stå värd för VM-öppningsmatchen den 20 november på al-Bayt-stadion. Enligt VM-schemat 2022 är Qatar seedat som chef för grupp A och kommer att spela i öppningsmatchen mot laget, som kommer att lottas på position 2. I det här fallet var det Ecuador, som nu har nöjet att spela den första matchen i denna turnering.

Kommer det att finnas en öppningsceremoni för VM 2022?

Ja, som med alla stora fotbollsturneringar kommer det att finnas en stor och färgstark öppningsceremoni inför VM-öppningsmatchen 2022. Miljön är al-Bayt-stadion i den qatariska staden al-Chaur. Runt 60 000 fans kommer att se invigningen på plats på arenan, och miljontals fotbollsfans runt om i världen kommer att sitta framför tv:n.

Naturligtvis kommer det att finnas kulturella insikter runt Qatar som en del av VM 2022-öppningsceremonin och den officiella VM-låten 2022 kommer förmodligen att presenteras live i arenan.

Spela på VM-öppningsmatchen 2022

Med Qatar och Ecuador möts två lag som inte är bland topplagen av de 32 deltagarna i finalen i Qatar. Ändå väntar en spännande match den 20 november, åtminstone om man tittar på de aktuella VM-satsningarna 2022. Värden Qatar har ivrigt väntat på detta spel sedan det tilldelades. För första gången kliver man upp på den stora scenen i ett VM och med Ecuador får man en motståndare som inte verkar vara helt oslagbar.

Ändå behöver du en mycket bra dag och samtidigt en dålig prestation från Ecuador. Online bookmakers tror att detta är möjligt, men inte särskilt troligt. Ecuador är den klara favoriten, för vilken en förlust av poäng definitivt skulle vara ett bakslag, vilket oddsen för Interwetten, Bet365 eller Tipico också visar. Under VM-öppningsmatchen 2022 kan du ge en mängd olika tips, till exempel om båda lagen gör mål, ett lag med handikapp vinner eller hur många mål som kommer att göras i spelet.

Historien om VM-öppningsmatcher

Traditionellt slutförde världsmästaren öppningsmatchen för att ta itu med titelförsvarsprojektet. En förändring var nödvändig eftersom mästaren inte automatiskt har kvalificerat sig sedan VM 2002. Tyskland fortsatte nästan traditionen: DFB-laget nådde VM-finalen 2002 och var seedat som värd för nästa sista omgång för öppningsmatchen.

Den första riktiga öppningsmatchen (utan en andra match samtidigt) ägde rum vid VM 1966 i England. Det var dock ingen riktig hit: Uruguay och värdarna separerade mållösa. Nyfiken: De tre följande öppningsmatcherna i VM slutade också alla 0-0.

Sedan dess har spelen haft rykte om sig att mål är en bristvara. Den här bilden är inte helt fel, även om det inte fanns någon sådan negativ serie igen. Ryssarnas 5:0 över Saudiarabien 2018 eller tyskarnas 4:2 över Costa Rica var snarare undantaget.

Vilka lag spelade flest VM-öppningsmatch?

Den sista punkten på listan ovan innebar dåliga nyheter, särskilt för Mexiko: Inget land har deltagit i en VM-öppningsmatch oftare än den centralamerikanska staten - exakt fem gånger.

Det var nästan alltid oavgjort som gav mexikanerna rätt att tävla i det första spelet. Laget blev aldrig världsmästare. Landet var värd för finalerna 1970 och 1986. Först i det första fallet spelade man dock i öppningsmatchen.

Tyskland och Brasilien följer på andra plats: Båda spelade fyra gånger vardera i öppningsmatcherna. De mest framgångsrika deltagarna i öppningsmatcherna, förutom mästarna England 1966, var de två sydamerikanska fotbollsjättarna Brasilien och Argentina.

Selecao tog sig till final 1998. Albiceleste nådde finalen åtta år tidigare. Men båda var tvungna att erkänna nederlag här.

Snabbaste livescore
 • ✓ Snabbaste grindlarm
 • ✓ De flesta ligor
 • ✓ Snabb poänginformation
 • ✓ Kvotintegration
Andra webbplatser
 • — Ingen livescore
 • — Lång fördröjning till grindlarmet
 • — Ingen spelare info
 • — Inga odds
Bästa fotbollsvideor
 • ✓ Snabba målberättelser
 • ✓ Internationella överföringar
 • ✓ Sammanfattningsvideor
 • ✓ Alla livestreamar i korthet
Andra webbplatser
 • — Inga målvideor
 • — Endast lokala TV -kanaler
 • — Inga sammanfattningar
 • — Ofta olagliga strömmar
Kompakt information
 • ✓ Alla konstellationer
 • ✓ Realtidsspelstatistik
 • ✓ Levande bord
 • ✓ Fotbollsprognoser
Andra webbplatser
 • — Inga utställningar
 • — Ingen spelare infos
 • — Föråldrade tabeller
 • — Inte lämplig för vadslagning

Populara sokfragor

Öppningsmatch

Om oss    Villkor     Kontakta oss