Varldscupen
Nu
Varldscupen
om 1h16m
Varldscupen
Sö 17:00
Varldscupen
Sö 20:00
Få nu€100 i gratis spelpengar. Begränsat utbud!
Regler och begränsningar gäller. Kontrollera villkoren för den enskilda platsen och leverantören. Erbjudandet kan ha löpt ut vid tidpunkten för inlösen. Spelande kräver ansvarsfulla åtgärder. Måste vara 18 år eller äldre för att lösa in.
De kommande matcherna i helgen fran fredag till sondag.

VM-sång 2022 - VM-sångerna & Sånger från VM-finalen

Vad vore ett VM utan en passande VM-låt? Officiell VM-låt 2022 Granskning av träffarna från de senaste VM-finalerna.

Sånger Lieder

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fotbollsexpert Senast uppdaterad: Söndag, 27.November 2022 — läs på 6 minuter
Författare Biografi
Hej. Jag heter Nicole Sommer. Jag är en stor fotbollsentusiast och gör mycket forskning kring det enklaste sättet att titta på fotboll på TV och online över hela världen.

VM-låtar - Officiell sång för fotbolls-VM 2022

Som med alla stora sportevenemang får rätt soundtrack inte saknas vid VM 2022 i Qatar. Vart fjärde år presenterar fotbolls-VM en officiell VM-låt och till finalen i Qatar finns till och med ett soundtrack med flera officiella låtar.

Naturligtvis finns det alltid många inofficiella VM-låtar med stor catchy potential i samband med VM, som blir en riktig sommarhit tack vare VM-finalen.

Här presenterar vi både de officiella och de inofficiella låtarna från VM 2022. Vi ser också tillbaka på de mest populära VM-låtarna från tidigare turneringar.

Officiella VM-låtar 2022

För första gången i VM-historien finns det mer än bara en officiell VM-låt. FIFA World Cup-soundtracket kommer att introduceras gradvis inför turneringen. Vid gruppdragningen i VM 2022 den 1 april 2022 gavs startsignalen med den första officiella VM-låten "Hayya Hayya", som presenterades live på scenen.

VM-låt 2022: "Hayya Hayya (bättre tillsammans)" av Aisha, Trinidad Cardona och Davido

Den första officiella låten i VM 2022 heter "Hayya Hayy (Better Together)" och kommer från den qatariska sångaren Aisha, afrobeatmusikern Davido och den amerikanska artisten Trinidad Cardona. VM-låten samlar röster från olika kontinenter och syftar till att förena musik, fotboll och världen. Det kan antas att låten kommer att presenteras live på stadion antingen vid VM-öppningsmatchen 2022 eller vid den stora VM-finalen.

2: a VM-låten 2022: "Arhbo" av Ozuna & Gims

Den andra officiella låten i VM släpptes i slutet av augusti 2022. Låten heter "Arhbo" och sjungs av Puerto Ricos stjärna Ozuna och fransk-kongolesiska sångaren Gims. Låten är tänkt att representera qatarisk gästfrihet under VM.

WM Song 2018: "Live It Up" av Nicky Jam feat.

Efter att superstjärnor som Pitbull, Shakira eller Herbert Grönemeyer presenterat låtarna för de senaste VM-finalerna de senaste åren hade reggaetonsångaren Nicky Jam tillsammans med den amerikanska skådespelaren och sångaren Will Smith och kosovanska sångaren Era Istrefi nöjet att sjunga den officiella VM-låten 2018 som heter "Live It Up".

VM-hymnen 2018: "Färger" av Jason Derulo

Den amerikanska R&B, popsångaren och låtskrivaren Jason Derulo ger den officiella hymnen för FIFA World Cup 2018 med sin låt "Colors". Låten samproducerades av VM-sponsorn Coca Cola och släpptes i mars 2018.

Andra välkända hits av Jason Derulo är "Watcha Say", "In My Head", "Ridin? Solo" eller "Swalla". Här kan du titta på videon av den officiella VM-hymnen "Colors" av Jason Derulo:

Låtarna till VM 2014

Den officiella låten för VM 2014 i Brasilien som heter "We Are One (Ole Ola)" kommer från den amerikanska rapparen Pitbull, som samarbetade med andra superstjärnor som Jennifer Lopez och Claudia Leitte.

Efter att Shakira redan hade levererat den officiella VM-låten 2010 släppte hon också en hit 2014 med "La La La (Brasil 2014)", som spelades upp och ner under turneringen i Brasilien.

En annan välkänd låt för VM-finalen 2014 var "All Night" av Icona Pop, som också har blivit känd med låten "I Love It".

Som redan nämnts kommer den officiella låten för VM 2010 i Sydafrika från Shakira. Låten med titeln "Waka Waka" var nummer 1 på listorna i många länder.

Under videoinspelningen för "Waka Waka" träffade Shakira sin nuvarande partner och professionella fotbollsspelare Gerard Pique (FC Barcelona).

Förutom "Waka Waka", Coca Cola-hymnen för VM 2010 "Wavin? Flagga" av K? Naan stora framgångar.

VM 2006 - Många hits för "sommarsagan"

I linje med det faktum att VM 2006 hölls i Tyskland har den mest kända sångaren i Tyskland Herbert Grönemeyer levererat den officiella låten för VM-finalen i Tyskland med "Zeit dass sich was dreh".

Förutom Grönemeyer har många andra sångare och band också försökt snacka om sommarens saga. Bland annat komponerade Sportfreunde Stiller en medryckande catchylåt med "54, 74, 90 and 2006", som också värmdes upp igen inför VM 2014.

Den tyska komikern Oliver Pocher försåg med sin låt "Schwarz und Weiß" för DFB: s fansång, som fortfarande använder refrängen i låten som en målhymn för det tyska fotbollslandslaget.

Den mest framgångsrika singeln 2006 var dock den officiella VM-hymnen för maskoten "Goleo". Bob Sinclairs låt heter "Love Generation" och sålde bäst 2006, enligt marknadsundersökningsföretaget Media Control.

Självklart ska Shakira inte saknas i VM-låtarna 2006, vem ft. Wyclef Jean uppträdde vid VM-avslutningsceremonin på Berlins Olympiastadion.

Andra välkända VM-låtar

Förutom de VM-låtar som presenteras här har VM-finalerna naturligtvis också producerat många andra välkända titlar, som förmodligen är kända för alla.

2002 kom den officiella hymnen för VM i Japan och Sydkorea från den amerikanska sångaren Anastacia.

Till VM 1998 i Frankrike stod den latinska popstjärnan Ricky Martin för sommarens fullträff par excellence med sin officiella VM-låt:

Det tyska fotbollslandslaget sjöng själv singeln "Fußball ist unser Leben" speciellt för VM 1974 i sitt eget land.

Det tyska landslaget nådde en stor framgång med låten i tysktalande länder och kröntes också till världsmästare för andra gången.

Mer om VM 2022

Snabbaste livescore
 • ✓ Snabbaste grindlarm
 • ✓ De flesta ligor
 • ✓ Snabb poänginformation
 • ✓ Kvotintegration
Andra webbplatser
 • — Ingen livescore
 • — Lång fördröjning till grindlarmet
 • — Ingen spelare info
 • — Inga odds
Bästa fotbollsvideor
 • ✓ Snabba målberättelser
 • ✓ Internationella överföringar
 • ✓ Sammanfattningsvideor
 • ✓ Alla livestreamar i korthet
Andra webbplatser
 • — Inga målvideor
 • — Endast lokala TV -kanaler
 • — Inga sammanfattningar
 • — Ofta olagliga strömmar
Kompakt information
 • ✓ Alla konstellationer
 • ✓ Realtidsspelstatistik
 • ✓ Levande bord
 • ✓ Fotbollsprognoser
Andra webbplatser
 • — Inga utställningar
 • — Ingen spelare infos
 • — Föråldrade tabeller
 • — Inte lämplig för vadslagning

Populara sokfragor

Sånger Lieder

Om oss    Villkor     Kontakta oss