Varldscupen
in --'--''
Varldscupen
Sö 17:00
Varldscupen
Sö 20:00
Få nu€100 i gratis spelpengar. Begränsat utbud!
Regler och begränsningar gäller. Kontrollera villkoren för den enskilda platsen och leverantören. Erbjudandet kan ha löpt ut vid tidpunkten för inlösen. Spelande kräver ansvarsfulla åtgärder. Måste vara 18 år eller äldre för att lösa in.
De kommande matcherna i helgen fran fredag till sondag.

VM-slutspel 2022 - Nations League & VM-kval slutspel

VM-slutspelet 2022 är en blandning av VM-kvalificering och Nations League Play-Offs-schema + läge lag fördelning av startplats?.

Slutspelet

nations league slutspel

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fotbollsexpert Senast uppdaterad: Söndag, 27.November 2022 — läs på 6 minuter
Författare Biografi
Hej. Jag heter Nicole Sommer. Jag är en stor fotbollsentusiast och gör mycket forskning kring det enklaste sättet att titta på fotboll på TV och online över hela världen.

VM 2022 Slutspel: Blandning av Quali- & Nations League-slutspel

Om du vill krönas till världsmästare och därmed det bästa fotbollslaget på planeten i Qatar vintern 2022 måste du först kvalificera dig. Endast värden från Qatar har säkrat sin startplats. Europa har 13 startplatser tillgängliga på grund av kvalet.

Tio av dessa biljetter till VM 2022 kommer att delas ut via den ordinarie VM-kvalificeringen 2022. De tre återstående startplatserna kommer att spelas ut i VM-slutspelet. Dessa har fått ett helt nytt läge. Vi har sammanställt allt du behöver veta om det nya VM-slutspelet 2022.

All information om VM-slutspelet 2022

? Tävling: VM 2022 Slutspel?? Datum: 24 - 29 mars 2022? Antal deltagande lag: 11? Biljetter som ska delas ut: 3? TV-sändning: DAZN? VM-slutspel: 26.11.2021, kl 17

VM-slutspel A

På grund av kriget i Ukraina har spelet Skottland mot Ukraina flyttats från mars till juni 2022.

VM-slutspel B

På grund av avstängningen av Ryssland på grund av kriget i Ukraina är Polen i finalen utan kamp

Deltagare i slutspelet i VM 2022

Totalt 12 lag kommer att tävla i VM-slutspelet om tre VM-startplatser. De 10 grupptvåorna i VM-kvalificeringen samt de två bästa gruppvinnarna i Nations League, som inte ligger på 1: a eller 2: a plats i kvalet, kvalificerar sig för VM-eliminering.

VM 2022 Slutspel - Blandning av VM-kval och Nations League-slutspel

Som redan nämnts ovan är läget för slutspelet i VM 2022 helt nytt. Detta beror på att det nu finns UEFA Nations League, genom vilket lag kan kvalificera sig för att delta i dessa slutspel.

Men först och främst: Tio av de 13 EM-biljetterna 2022 kommer att delas ut via VM-kvalificeringen 2022. De tio vinnarna av VM 2022 har rätt till kvalgrupper. Resterande tre startplatser är reserverade för slutspelet. För detta ändamål kommer tre stafetter med fyra lag vardera att lottas. Dessa spelar över semifinaler och finaler, vem som får åka till Qatar.

Tio av de tolv lag som är på bollen i VM-slutspelet 2022 kommer från det ordinarie kvalet. Det är lagen som har kommit tvåa i sin kvalgrupp. Förresten, detta är jämförbart med det förflutna. Även i det tidigare VM-slutspelet kunde tvåan hoppas på att kvalificera sig för den sista omgången.

De två ytterligare lagen är från Nations League. De är jämställda med kval. Det finns ingen hierarki i lottningen av slutspelsduellerna.

Så avgörs Nations League-lagen i slutspelet

Avgörande för deltagarna i Nations League 2020/21 är gruppspelet i denna tävling, som spelades hösten 2020. De två bästa gruppvinnarna (baserat på deras totala position i UEFA Nations League) som inte kunde kvalificera sig för finalen på vanligt sätt eller delta i slutspelet ändå genom att sluta 2: a i kvalet får tävla.

Ligatillhörighet är irrelevant. Om de fyra vinnarna av League A redan har kvalificerat sig regelbundet eller deltar i slutspelet ändå, går vinnarna av League B upp och så vidare. Det kan därför hända att förmodligen starkare lag från League A inte släpps in i slutspelet eftersom de inte kunde vinna sin Nations League-grupp.

Dessa lag från Nations League är kvalificerade

I den ordning som anges nedan skulle följande gruppvinnare gå vidare till VM-slutspelet, såvida de inte är bland de tio bästa gruppvinnarna eller tio bästa grupptvåorna i VM-kvalet:

Läge för VM 2022-slutspelet

Slutspelet spelas som miniturneringar. Totalt är det tre stafetter med fyra lag vardera. Två semifinaler och en final kommer att spelas. Returmatcher är inte planerade.

De tre turneringsvinnarna kan se fram emot en VM-startplats. Så de spelade totalt två ytterligare matcher efter VM-kvalificeringen.

Annars används VM-reglerna i knockout-systemet. Vid oavgjort blir det förlängning och sedan straffläggning. Hemma- och bortamål är inte en faktor på grund av avståendet från en andra etapp.

När kommer slutspelet för VM 2022 i Qatar att äga rum?

Slutspelet har planerats att äga rum i god tid efter slutet av ordinarie kval (november 2021). Detta bör ge utrymme för eventuella inhämtningsspel och andra problem. Dessutom bör ligaverksamheten störas så lite som möjligt.

Schemat är planerat att spelas från 24 till 29 mars 2022, med semifinalerna planerade till 24 och 25 mars och finalerna till 28 och 29 mars.

Hur skiljer sig det nya slutspelet från tidigare VM-slutspel?

Så Nations League har lagt till en ny faktor. Tidigare var det den bästa grupptvåan från kvalet som tävlade i slutspelet. Men det fanns första och andra ben. Som förklarats är detta inte längre fallet. Det fanns flera anledningar till förändringen och tillägget av Nations League-representanter:

Varför finns det olika system för EM och VM-slutspelet?

Slutspelet för EM har varit exklusiva Nations League-slutspel sedan EURO 2021. Detta beror på att tvåan i det ordinarie kvalet redan har sin biljett till EM-finalen säkrad, då 24 lag deltar i en EM-final. Tvåan behöver inte längre beaktas vid nedflyttningen.

För VM har UEFA dock en begränsad kontingent till sitt förfogande. Med endast 13 europeiska lag som är berättigade att delta i VM 2022 har UEFA valt en blandning av VM-kval och Nations League-slutspel för VM-slutspelet för att hålla Nations Leagues överklagande högt.

Snabbaste livescore
 • ✓ Snabbaste grindlarm
 • ✓ De flesta ligor
 • ✓ Snabb poänginformation
 • ✓ Kvotintegration
Andra webbplatser
 • — Ingen livescore
 • — Lång fördröjning till grindlarmet
 • — Ingen spelare info
 • — Inga odds
Bästa fotbollsvideor
 • ✓ Snabba målberättelser
 • ✓ Internationella överföringar
 • ✓ Sammanfattningsvideor
 • ✓ Alla livestreamar i korthet
Andra webbplatser
 • — Inga målvideor
 • — Endast lokala TV -kanaler
 • — Inga sammanfattningar
 • — Ofta olagliga strömmar
Kompakt information
 • ✓ Alla konstellationer
 • ✓ Realtidsspelstatistik
 • ✓ Levande bord
 • ✓ Fotbollsprognoser
Andra webbplatser
 • — Inga utställningar
 • — Ingen spelare infos
 • — Föråldrade tabeller
 • — Inte lämplig för vadslagning

Populara sokfragor

Slutspelet

nations league slutspel

Om oss    Villkor     Kontakta oss