Premier League
2h 24m sedan
Premier League
1h 39m sedan
Premier League
Lö 18:30
Premier League
Lö 19:56
Premier League
Lö 19:52

Vad svenska fotbollslandslaget behöver göra under de kommande åren

Det svenska herrlandslaget i fotboll är i en svacka. Laget tog sig inte till VM 2022, har haft det ganska tungt i Nations League, och ser allmänt formsvaga ut. Det finns självklart många anledningar till detta.

Fotbollslandslaget

fotbollslandslaget

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer
Senast uppdaterad: Lördag, 23.September 2023
Författare Biografi
Hej. Jag heter Nicole Sommer. Jag är en stor fotbollsentusiast och gör mycket forskning kring det enklaste sättet att titta på fotboll på TV och online över hela världen.

Vad svenska fotbollslandslaget behöver göra under de kommande åren

Det svenska herrlandslaget i fotboll är i en svacka. Laget tog sig inte till VM 2022, har haft det ganska tungt i Nations League, och ser allmänt formsvaga ut. Det finns självklart många anledningar till detta. Sveriges bästa spelare genom tiderna är inte längre med i truppen, och de yngre stjärnorna har ännu inte riktigt blommat till att bli vad vi hoppas att de i framtiden ska bli. Spelbolagen bedömer ofta Sveriges chanser som dåliga, något som är tydligt efter att ha titta på oddset för om de ska gå till EM 2024. Men förhoppningsvis kan något hända inom en snar framtid.

Olika anledningar till att Sverige inte spelar särskilt bra just nu

Som tidigare nämnts finns det massvis med olika anledningar för varför inte Sverige spelar särskilt bra just nu. Många av de tidigare stöttepelarna har gått i pension, men truppen är även väldigt ung. Därmed är det inte särskilt konstigt att det för närvarande går lite knackigt. En av de största anledningarna till varför Sverige spelar så dåligt är att de helt enkelt har dåligt självförtroende. Det är tydligt med tanke på att de i många fall förlorar mot lag som faktiskt är sämre.

3 saker som de måste göra för att kunna konkurrera i framtiden

Nedan är tre saker som det svenska herrlandslaget måste göra för att kunna konkurrera med de andra nationerna:

Hitta självförtroende och våga slappna av

Självförtroende är viktigt inom alla aspekter i livet, inte minst inom fotbollen. Många utmärkta spelare har under tidens gång blivit dominerade av sämre spelare, men som har bättre självförtroende. När man vågar slappna av och tror på sina egna förmågor händer något. Man blir helt enkelt mycket bättre. Detta är något som de svenska spelarna måste lära sig. Många av spelarna är helt fantastiska i sina klubblag där de känner sig säkra och vågar slappna av, men när de sedan kommer till landslaget presterar de på en betydligt sämre nivå.

Hitta rätt formation och spelsystem

Sverige har under den senaste tiden testat några olika typer av formationer och spelsystem, dock med ganska dystra resultat. De har tidigare spelat med en uppställning på 4-4-2 under en längre tid, men valde nyligen att testa 4-3-3. De kommer behöva testa lite olika alternativ för att hitta det som passar med nuvarande trupp.

Avgöra vilka spelare som har vad som krävs

Många spelare är fortfarande väldigt unga i den svenska truppen, och även om de har visat mycket i sina klubblag är det en helt annan press i landslaget. Därmed är det bara naturligt att de inte riktigt har hittat sina roller i landslaget. Men i takt med att tiden går kommer de naturligtvis att "spela in sig". Men vissa spelare kommer förmodligen inte att spela i landslaget om några år. Anledningen till detta är att vissa av dem inte riktigt har vad som krävs, alternativt att det tillkommer nya talanger vars färdigheter överträffar deras.
/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer
Nicole Sommer är ett riktigt fotbollsfan och lojal supporter till FC Arsenal och 1.FC Köln. Hon spelar aktivt själv som central forward i damernas aquad i TuS Köln i Tyskland. På fritiden tillbringar hon mycket tid online, inklusive forskning om fotbollsströmningsutrymmet. Hennes forskning har publicerats i flera fotbollstidningar på nätet.

Populara sokfragor

Fotbollslandslaget

fotbollslandslaget

Om oss     Villkor     Kontakta oss